Przepis #10 – Spaghetti

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Czas na kolejny przepis.

Czy jest, ktoś kto nie lubi Spaghetti? Możliwości i wariacji tej potrawy jest całe mnóstwo, co moim zdaniem dodaje jej tylko uroku. Sam oczywiście jestem fanem tej potrawy jak z resztą innych makaronów, dlatego zamierzam spróbować poniższej wersji przygotowanej przez Natalię. Oczywiście, niektóre warianty tej potrawy znajdziecie również w jadłospisach dostępnych na www.sklep.holisticbody.pl.

Niezwykłą, zaletą tego typu potraw jest to, że robi się je bardzo szybko.

Zatem do dzieła, sprawdźmy czego potrzebujemy.

Składniki przepisu

Ser parmezan30 g
Sok z połowy cytryny
Skórka z połowy cytryny
Oliwa z oliwek10 g
Pomidor1 sztuka
Sól, pieprz, świeże oreganoszczypta
Pistacje rozkruszone5 g
Makaron Spaghetti60 g

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu a w międzyczasie ścieramy na tarce ser i mieszamy z oliwą, pokrojonymi w kostkę pomidorami, sokiem i skórką z cytryny i całość przyprawiamy do smaku. ugotowany makaron przerzucamy do miski z „sosem”, dolewamy 2-3 łyżki wody po makaronie, mieszamy i wykładamy na talerz. Całość posypujemy skruszonymi pistacjami. 

Wartości odżywcze

Kalorie550
Białko24 g
Tłuszcz27 g
Węglowodany48 g

Autorem i wykonawcą przepisu jest Natalia Janczak.

Intagram: Natt.typical