Czas na kolejny przepis.
Czy jest, ktoś kto nie lubi Spaghetti? Możliwości i wariacji tej potrawy jest całe mnóstwo, co moim zdaniem dodaje jej tylko uroku. Sam oczywiście jestem fanem tej potrawy jak z resztą innych makaronów, dlatego zamierzam spróbować poniższej wersji przygotowanej przez Natalię. Oczywiście, niektóre warianty tej potrawy znajdziecie również w jadłospisach dostępnych na www.sklep.holisticbody.pl.
Niezwykłą, zaletą tego typu potraw jest to, że robi się je bardzo szybko.
Zatem do dzieła, sprawdźmy czego potrzebujemy.
Składniki przepisu
Ser parmezan | 30 g |
Sok z połowy cytryny | – |
Skórka z połowy cytryny | – |
Oliwa z oliwek | 10 g |
Pomidor | 1 sztuka |
Sól, pieprz, świeże oregano | szczypta |
Pistacje rozkruszone | 5 g |
Makaron Spaghetti | 60 g |
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu a w międzyczasie ścieramy na tarce ser i mieszamy z oliwą, pokrojonymi w kostkę pomidorami, sokiem i skórką z cytryny i całość przyprawiamy do smaku. ugotowany makaron przerzucamy do miski z „sosem”, dolewamy 2-3 łyżki wody po makaronie, mieszamy i wykładamy na talerz. Całość posypujemy skruszonymi pistacjami.

Wartości odżywcze
Kalorie | 550 |
Białko | 24 g |
Tłuszcz | 27 g |
Węglowodany | 48 g |

Autorem i wykonawcą przepisu jest Natalia Janczak.
Intagram: Natt.typical