Czas na kolejny przepis, tym razem omlet – czyli szybko i smacznie.
Wiele osób zawsze zastanawia się i obawia, że przechodząc na „DIETĘ” trzeba będzie na śniadanie robić potrawy, które zajmują miliony minut. W praktyce często okazuje się, że czas który poświecili na zastanawianie się – co zjeść? wystarcza na przyrządzenie dobrego i szybkiego śniadania.
Tak właśnie jest w tym przypadku. Jak przy spaghetti, pomysłów na omlety są dziesiątki.

Składniki przepisu
Jaja | 2 sztuki |
Ser kozi | 40 g |
Szynka serrano | 2 plastry |
Bób | 50 g |
Masło | 0,5 łyżeczki |
Chilli | kilka plastrów |
Roszponka | 2 garści |
sól, pieprz, pół łyżeczki oliwy |
Sposób przygotowania
Przyprawione jaja ubijamy i wylewamy cienka warstwę na rozgrzaną i wysmarowaną oliwa patelnię, rozkładamy kawałki sera i rolujemy do połowy patelni, przesuwamy roladki na początek, wylewamy jaja na zwolnioną część patelni i wykładamy kolejne plastry sera. Powtarzamy te kroki do wyczerpania jaj. W międzyczasie na maśle podsmażany ugotowany i jeśli jest taka potrzeba, obrany bób. Powstałą roladkę wykładamy na roszponkę, na to szynkę, rozsypujemy bób i chilli.

Wartości odżywcze
Kalorie | 480 |
Białko | 37 g |
Tłuszcz | 35 g |
Węglowodany | 9 g |

Autorem i wykonawcą przepisu jest Natalia Janczak.
Intagram: Natt.typical
