Czas na kolejny przepis!
Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś musu czekoladowego z awokado, ten zdrowy przepis całkowicie Cię zaskoczy!
Czas przygotowania to dosłownie 5 minut – tyle powinniście znaleść. Kakao i pasta z orzechów laskowych sprawia, że smak awokado jest prawie niezauważalny.

Składniki
Awokado | 1 sztuka |
Banan | 1 sztuka |
Kakao | 40 g |
Pasta z orzechów laskowych | 30g |
Miód | 35g |
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i blendujemy na gładką i gęstą masę. Próbujemy. W razie konieczności dosładzamy ulubionym słodzidłem (w przypadku użycia niedojrzałego banana może być konieczne dosłodzenie)
Miód można zastąpić innym słodkim dodatkiem, ale on sam fajnie dodaje smaku.
Ważne jest to aby użyć miękkiego awokado, wtedy mada będzie bardziej gładka.

Wartości odżywcze na 100g
Kalorie | 240 |
Białko | 4g |
Węglowodany | 25g |
Tłuszcz | 14g |


Autorem przepisu jak również jego wykonawcą jest Natalia Janczak.