Przepis #4 Awokadella

Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Czas na kolejny przepis!

Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś musu czekoladowego z awokado, ten zdrowy przepis całkowicie Cię zaskoczy!

Czas przygotowania to dosłownie 5 minut – tyle powinniście znaleść. Kakao i pasta z orzechów laskowych sprawia, że ​​smak awokado jest prawie niezauważalny.

Żywności, Awokado, Pożywka

Składniki

Awokado1 sztuka
Banan1 sztuka
Kakao40 g
Pasta z orzechów laskowych30g
Miód35g

Przygotowanie

Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i blendujemy na gładką i gęstą masę. Próbujemy. W razie konieczności dosładzamy ulubionym słodzidłem (w przypadku użycia niedojrzałego banana może być konieczne dosłodzenie)

Miód można zastąpić innym słodkim dodatkiem, ale on sam fajnie dodaje smaku. 

Ważne jest to aby użyć miękkiego awokado, wtedy mada będzie bardziej gładka. 

Wartości odżywcze na 100g

Kalorie240
Białko4g
Węglowodany25g
Tłuszcz14g

Autorem przepisu jak również jego wykonawcą jest Natalia Janczak.