Czas na kolejny przepis, tym razem ciekawa odmiana popularnego ciasta BROWNIE.
Jak mówi autorka przepisu BEANWNIE TO SZTOS. Więc sprawdźmy co potrzeba, żeby ten sztos zrobić.
W przepisie znajdziecie sporo czekolady i kakao – korzyści zdrowotne tych produktów możecie sprawdzić tutaj.

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania
Brownie (foremka kwadratowa 24cm)
Fasolę odcedzamy pozostawiając 50ml wody i umieszczamy w misce razem z bananem, 50g pasty z orzechów włoskich, erytrytolem, kakao i proszkiem do pieczenia.
Całość blendujemy na gładką masę. W przypadku, w którym masa byłaby zbyt gęsta dolewamy odłożone 50ml wody z fasoli w puszcze a następnie dodajemy pokruszone orzechy włoskie i mieszamy.
Masę wykładamy do foremki i pieczemy 50 min w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie odkładamy do ostygnięcia.
Krem
Twaróg, skyr oraz 20g pasty z orzechów włoskich blendujemy na gładko w malakserze a następnie wykładamy na ostudzonej warstwie brownie i chowamy do lodówki.
Polewa czekoladowa
Napój migdałowy gotujemy, następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do jej roztopienia. Lekko studzimy i rozsmarowujemy na warstwie serowej. Gotowe ciasto odkładamy do lodówki. Gotowe do spożycia po co najmniej 30 min. chłodzenia.

Wartości odżywcze 1 z 12 porcji
Kalorie | 180 |
Białko | 11 g |
Tłuszcz | 9 g |
Węglowodany | 13 g |
Smacznego!

Autorem przepisu jak również jego wykonawcą jest Natalia Janczak.