Przepis #5 Ciasto „Beanwnie”

Czas na kolejny przepis, tym razem ciekawa odmiana popularnego ciasta BROWNIE.

Jak mówi autorka przepisu BEANWNIE TO SZTOS. Więc sprawdźmy co potrzeba, żeby ten sztos zrobić.

W przepisie znajdziecie sporo czekolady i kakao – korzyści zdrowotne tych produktów możecie sprawdzić tutaj.

Czekolady

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania

Brownie (foremka kwadratowa 24cm)

Fasolę odcedzamy pozostawiając 50ml wody i umieszczamy w misce razem z bananem, 50g pasty z orzechów włoskich, erytrytolem, kakao  i proszkiem do pieczenia. 

Całość blendujemy na gładką masę. W przypadku, w którym masa byłaby zbyt gęsta dolewamy odłożone 50ml wody z fasoli w puszcze a następnie dodajemy pokruszone orzechy włoskie i mieszamy. 

Masę wykładamy do foremki i pieczemy 50 min w temperaturze 180 stopni.

Po tym czasie odkładamy do ostygnięcia.

Krem

Twaróg, skyr oraz 20g pasty z orzechów włoskich blendujemy na gładko w malakserze a następnie wykładamy na ostudzonej warstwie brownie i chowamy do lodówki.

Polewa czekoladowa

Napój migdałowy gotujemy, następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do jej roztopienia. Lekko studzimy i rozsmarowujemy na warstwie serowej. Gotowe ciasto odkładamy do lodówki. Gotowe do spożycia po co najmniej 30 min. chłodzenia.

Wartości odżywcze 1 z 12 porcji

Kalorie 180
Białko11 g
Tłuszcz9 g
Węglowodany13 g

Smacznego!

Autorem przepisu jak również jego wykonawcą jest Natalia Janczak.

OSTATNIE WPISY

ZAPISZ SIĘ DO NEWSPRESSO

newsletter